Vegetarisk lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Den här goda och matiga lasagnen har vi gjort ett antal gånger sen vi hittade receptet hos ICA. Det luktar ljuvligt när man kokar tomatsåsen! Halloumi ger konsistens och sälta och pumpakärnorna lite extra tugg.

Ingredienser (ca. 4 p):
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
1 paket färska lasagneplattor (200 g)
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 tsk flytande honung
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan)
4 dl vatten
200 g fryst bladspenat
2 pkt halloumi (á 200g)
1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade)
1 1/2 dl riven prästost
salt och svartpeppar
ev. färsk timjan till garnering



Gör så här: 
Sätt ugnen på 225°C
Skala och finhacka lök och vitlök
Fräs löken och vitlöken i olja utan att den tar färg, ca. 3 minuter.
Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, honung, buljongtärning, timjan och vatten.
Koka på medelvärme utan lock i ca. 5 minuter.
Tillsätt spenaten och koka ytterligare ca. 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Skär halloumin i tunna skivor.
Varva tomatsås, lasagneplattor, pumpakärnor och halloumi i en ugnssäker form, ca. 20x30 cm.
Börja och avsluta med tomatsås.
Strö över riven ost.
Ställ in i mitten av ugnen ca. 20 minuter.
Garnera ev. med timjan.

Servera gärna med en god grönsallad.




Inga kommentarer :

Skicka en kommentar