De här vegobullarna är grymma. De är inte de mest köttbullslika bollarna vi testat, inte så fasta utan lite mjukare, men väldigt goda. Vi gillar att äta dem med klassiska köttbullstillbehör; kokt potatis, brunsås, stekt lök och lingonsylt men de funkar lika bra att blanda ihop med pasta, röd pesto och lite ruccola.
Få ingredienser. Lätta att göra. Sjukt goda. = Perfekt vardagsmat.
Receptet har vi fått från Fias mamma som i sin tur fått det från tidningen Vego.
Det här behövs:
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
4 dl naturella cashewnötter
2 tsk majsstärkelse
½ dl vatten
4 tsk sojasås, t ex tamari
2 tsk buljongpulver - vi brukar ha i lite flytande fond istället, salt, peppar och ex. lite chilipeppar funkar också fint att ersätta buljongen med
4 pressade vitlöksklyftor säger orginalreceptet men vi brukar nöja oss med hälften
2 tsk lökpulver - har vi aldrig haft i
grahamsmjöl till panering
olivolja
Så här gör man:
Häll av spadet från bönorna och skölj. Mosa dem med en gaffel i en skål eller mixa med en stavmixer. Mixa cashewnötterna fint i en matberedare. Blanda ihop de mosade bönorna och de mixade cashewnötterna.
Vispa ihop majsstärkelse och vatten och blanda ner tillsammans med sojasås, buljongpulver, vitlök och lökpulver.
Rulla smeten till bollar och rulla i grahamsmjöl.
Stek dem i olivolja på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar