Tänk vilka tillfälligheter som kan göra att man väljer bort viss mat...Vi är glada att vi gav tofun en andra chans!
Ingredienser:
Poké Bowl
3 dl jasminris
0,5 st gurka (har vi aldrig haft eftersom Adam inte är något fan av gurka)
0,5 knippe salladslök
Skal från 1 st limefrukt
Saft från 0,5 st limefrukt
1 tsk riven färsk ingefära
225 gram mango, tinad el. färsk
250 gram sojabönor, tinade
1 krm salt, krydda efter smak
Rödkål
250 gram rödkål
1 msk rapsolja
Saft från en halv citron
2 krm salt
Sojadipp
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
Saft från 0,5 st lime
0,5 msk agavesirap (alt. 1 msk honung men då inte veganskt!)
2 tsk rive färsk ingefära
2 krm chiliflakes
Frasig tofu
250 gram tofu
4 msk maizena
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
Så här gör man:
Poké bowl
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
(Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått.)
Skölj och strimla salladslöken. Blanda samman i en skål och riv i limeskal och pressa i limesaft.
Skala och riv i ingefära.
Tillsätt tinad mango och sojabönor.
Blanda om och smaka av med lite salt.
Rödkål
Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. (Kniv funkar fint men se till så att de inte blir för grova...) Lägg i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna och låt stå till servering.
Sojadipp
Blanda samman soja, olja, limesaft, honung, riven ingefära och chiliflakes i en skål.
Frasig tofu
Tärna tofun. Blanda maizena, chiliflakes och salt på en tallrik. Vänd tofubitarna i maizenablandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olja i en panna och låt den bli varm. Stek tofun på hög värme runt om ca 5 min så att den blir krispig.
Servering
Lägg ris i botten av djupa skålar och toppa med mangoblandningen, rödkål och tofu. Ringla över dressing vid servering.
Ingredienser:
Poké Bowl
3 dl jasminris
0,5 st gurka (har vi aldrig haft eftersom Adam inte är något fan av gurka)
0,5 knippe salladslök
Skal från 1 st limefrukt
Saft från 0,5 st limefrukt
1 tsk riven färsk ingefära
225 gram mango, tinad el. färsk
250 gram sojabönor, tinade
1 krm salt, krydda efter smak
Rödkål
250 gram rödkål
1 msk rapsolja
Saft från en halv citron
2 krm salt
Sojadipp
2 msk japansk soja
1 msk rapsolja
Saft från 0,5 st lime
0,5 msk agavesirap (alt. 1 msk honung men då inte veganskt!)
2 tsk rive färsk ingefära
2 krm chiliflakes
Frasig tofu
250 gram tofu
4 msk maizena
0,5 tsk chiliflakes
0,5 tsk salt
2 msk rapsolja
Så här gör man:
Poké bowl
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
(Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått.)
Skölj och strimla salladslöken. Blanda samman i en skål och riv i limeskal och pressa i limesaft.
Skala och riv i ingefära.
Tillsätt tinad mango och sojabönor.
Blanda om och smaka av med lite salt.
Rödkål
Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. (Kniv funkar fint men se till så att de inte blir för grova...) Lägg i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna och låt stå till servering.
Sojadipp
Blanda samman soja, olja, limesaft, honung, riven ingefära och chiliflakes i en skål.
Frasig tofu
Tärna tofun. Blanda maizena, chiliflakes och salt på en tallrik. Vänd tofubitarna i maizenablandningen så att det täcker runt om. Hetta upp olja i en panna och låt den bli varm. Stek tofun på hög värme runt om ca 5 min så att den blir krispig.
Servering
Lägg ris i botten av djupa skålar och toppa med mangoblandningen, rödkål och tofu. Ringla över dressing vid servering.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar