Har tyvärr inget eget foto så lånar en bild från ICA så länge.. |
Ingredienser:
1 1/2 gul lök
1 1/2 vitlöksklyfta
3 sötpotatisar (à ca 200 g)
1 1/2 msk riven ingefära
3 msk olja
3 tsk curry
1 1/2 msk tomatpuré
1 1/2 krm chiliflakes
12 dl grönsaksbuljong - vatten och fond eller tärning (vi har faktiskt struntat i buljongtärning senaste gångerna och kryddat lite extra bara...)
ca 600 ml kokosmjölk (så här lätt gör du egen om du har lust! :))
ca 1 1/2 msk färskpressad limejuice
salt och svartpeppar
Till servering:
rostade hackade cashewnötter
Så här gör man:
Skala lök, vitlök, sötpotatis och ingefära.
Hacka lök och vitlök, skär sötpotatisen i ca 2x2 cm stora tärningar och riv ingefäran.
Fräs grönsakerna utom ingefäran i oljan i en kastrull. Tillsätt curryn och fräs med någon minut.
Tillsätt ingefära, tomatpuré, chiliflakes och buljong.
Koka sakta ca 10 minuter.
Häll i kokosmjölken och koka ytterligare ca 10 minuter.
Mixa soppan slät med en stavmixer.
Smaksätt soppan med limesaft, salt och peppar
Till servering: Toppa gärna soppan med hackade cashewnötter som rostats i en torr stekpanna.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar