Ingredienser (4-6 portioner)
1 skivad aubergine
1 skivad squash (skär dem gärna lite på snedden så de inte trillar ner mellan gallret så lätt!)
5 färska lökar delade på mitten med lite blast kvar
1 gul paprika delad i åtta bitar
4 fasta tomater i klyftor
olja att pensla med
Dressing:
1 pressad vitlök
6 finhackade blad av salvia (vi hade bara torkad när vi skulle göra den och höftade lite bara - säkert mycket godare med färsk!)
salt
chilipeppar efter behag
3 msk vit balsamvinäger (vi tog mörk eftersom det var det enda vi hade)
2 dl olivolja
Gör så här:
Rör ihop dressingen i skålen som du ska servera i.
Börja med vitlök, salvia, salt och chilipeppar.
Slå på vinägern och vispa i oljan lite i taget.
Pensla grönsakerna med lite olja och grilla dem lagom mjuka.
Lägg dem varma vartefter i skålen med dressing och rör om.
Enkelt men väldigt gott! |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar