Hon hittade ett enkelt recept på nätet som modifierades efter tillgängliga ingredienser:
Ingredienser:
2,4 dl ketchup (vi brukar använda Heinz)
1,2 dl äppelcidervinäger
1,2 dl brun farin
4 msk mörk sirap (i orginalreceptet var det melass men det har vi aldrig testat, sirap funkar fint!)
4 msk kinesisk soja
2 msk dijonsenap
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk liquid smoke
chili efter behag (i orginalreceptet var det 1 hackad chipotle i adobosås men vi brukar bara smaka av med chilipeppar eller cayennepeppar)
"Liquid smoke"-essensen ger den rökiga smaken (Håll hårt i flaskan, den är riktigt koncentrerad!) |
Så här gör man:
Blanda bara ihop allt i en kastrull och koka ihop ca. 15 minuter så den reduceras (tjocknar) något. Häll sedan upp i en glasflaska eller burk. (Sterilisera den först genom att hälla kokande vatten i den/koka den i en stor kastrull eller sätta in den i ugnen)
Såsen håller ett par veckor i kylen.
Rökig barbequesås |
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar