Det finns sjukt många olika varianter på "Pad Thai" på nätet men just det här lät lovande och stämde bra med vad vi hade i kylskåpet. ;-)
Eftersom det var under vår "vegetariska vecka" bytte vi ut kycklingen mot quornfilé. Inser nu att den inte är helt vegetarisk då den innehåller fisk- och ostronsås och även ägg. Men den är i alla fall köttfri! ;-) Och väldigt god!
Pad Thai - veggie style |
250 g risnudlar
2 msk olja
400 g strimlad quornfilé (kycklingfilé i orginalreceptet)
6 dl strimlad vitkål
4 dl böngroddar
2 ägg
Sås
2 msk ostronsås
1 msk fisksås
2 msk soja
2 msk vatten1 lime, rivet skal och saft
2 vitlöksklyftor, hackade
Till servering:
4 hackade salladslökar
2 dl mortlade salta jordnötter
1 hackad färsk koriander
1 urkärnad hackad röd chili
Groddade mungbönor |
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen
Tillaga nudlarna enl. anvisning på förpackningen.
Hetta upp oljan i en rymlig stek- eller wokpanna.
Stek quornstrimlorna på stark värme så de får lite färg (kyckling ca. 2 min enl. orginalreceptet)
Tillsätt sås, vitkål, böngroddar, nudlar och stek ytterligare 3 minuter under omrörning.
Knäck i ägget och vänd runt ordentligt tills ägget stelnat.
Servera med salladslök, jordnötter, koriander och chili.
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar