"Morotskaks-bollar"

De här bollarna är en vidareutveckling av våra favvo-dadelbollar. Istället för att smaksätta med choklad har vi gjort en variant med morötter och kardemumma som påminner om morotskaka i smaken.

Ingredienser: 
10 st urkärnade dadlar (vi brukar använda färska dadlar som finns i papplådor i fruktdisken)
1 dl hackade cashewnötter (mandel funkar också, eller att ta hälften hälften mandlar/cashew)
1 dl kokosflingor (+ kokos att rulla bollarna i)
1 dl finrivna morötter
1/2 tsk malen kardemumma - smaka av och ta lite mer om du gillar kardemumma!
1/2 krm salt
3 msk kokosolja (ska vara mjuk så värm den snabbt i micron om den är hård..)
Rivet limeskal efter behag (ca 1/2 lime)

Gör så här: 
Mixa cashewnötterna i en matberedare eller blender. Har du en bra maskin går det att köra ihop allt till en smet direkt. Vi brukar hacka nötterna till ett mjöl i en mixer, klippa dadlarna i småbitar och sen blanda ihop alla ingredienser för hand i en bunke. Sen är det bara att rulla smeten till bollar och rulla bollarna i kokos. Förvaras i kylen. Går även att frysa om det mot förmodan skulle bli några över! ;-)


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar