Sidor

onsdag 23 december 2015

Lucka 23 - Fredrik "Bysse" Byström

Nu är det bara en enda dag kvar till julafton! I dagens lucka har vi fått till en intervju med ytterligare en skidåkare som vi tycker är spännande och vill veta mer om. Fredrik Byström bor i Orsa och tränar ofta i Grönklitt så vi har stött på honom en del i skidspåren. Han är alltid lika trevlig och glad när man träffar honom. Och så älskar han ju stakning, precis som vi...

Läs hela intervjun här:


måndag 21 december 2015

Lucka 21 - Axel Bergsten

I dagens lucka i Fia och Adams julkalender har vi fått till en intervju med en mycket intressant skidåkarprofil. Axel Bergsten blev 5:e bästa svensk på Vasaloppet och stakade sig in på en 18:e plats. Men han kan inte bara staka. I somras sprang han Lidingö-loppet på 1:54. Innan tävlingar bor han ofta i sin bil och han har som dröm att återinföra vildrenen i den svenska skogen. 28:åriga Axel Bergsten är en underdog i längd-skidvärlden som vågat gå sin egen väg och nu tillhör han toppen i långloppsvärlden.


Läs hela intervjun här:



torsdag 10 december 2015

Ny samarbetspartner - Kroksta!

Vi har fått en ny samarbetspartner som vi vill presentera: Kroksta. De kommer stötta oss med sitt hopfällbara vallaställ "Krokstastället" och det är vi väldigt glada för!

Vi har länge tänkt att vi behöver ett bra flyttbart vallaställ. På skolan har vi tillgång till ett vallarum med fasta profiler men så fort vi ska ut på tävling är det samma problem varje gång. Vi har fått låna Krokstastället vid några tillfällen tidigare och gillar att det är så lätt att montera upp men ändå är stabilt och rejält tillverkat. Och nu har vi alltså vårt alldeles egna ställ! :)


Så här beskriver tillverkarna själva vallastället:
Krokstastället har tillverkats sedan 1979 och har utvecklats genom åren, tack vare ständig kontakt med brukare av Krokstastället.
 Vallningsstället, Krokstastället finns i två utförande: Sprint- och Fleximodellen. Det enda som skiljer dem åt är fastsättningsanordningen av skidorna. Båda modellerna klarar av två skidor samtidigt. Fastsättninganordningen är höj- och sänkbar, vilket gör att vallaställen klarar olika spannprofiler. De tvärgående benen gör att vallastället står stabilt även på ojämnt underlag. Vallastället har en avställningshylla för valla, vallajärn och dylikt. De tvärgående benen går att skruva bort med en medföljande sexkantsnyckel. Detta för att göra vallastället så litet som möjligt. Vallastället kan även utrustas med sicklingsprofiler. Vallaställen levereras i en väska. Även sicklingsprofiler ryms i väskan.


Tidig julklapp:
Vallningställ Sprint med två profiler

Krokstastället är det perfekta vallastället att ha med till tävlingar när man inte kan valla färdigt hemma. (Alla har ju inte en egen vallabuss...) Det tar lite plats, väger lite och är enkelt att sätta upp. Tanken är att vi ska ha med det på vår Europaturné när vi åker Marcialonga och König Ludwig Lauf. Bristen på vallaställ på hotellen i Alperna kan vara ganska stor, särskilt inför de stora långloppen. Förra året stod Adam och vallade inför König Ludwig Lauf i en källare med ett litet bordsställ monterat på det enda tillgängliga bordet som var 1 m långt.


Delvis ihopmonterat

Nu blir det andra bullar.
Vi passar på att inviga det i helgen när vi ska köra säsongens första tävlingar i Älvdalen. :)

tisdag 1 december 2015

Fia och Adams julkalender är igång!

Nu är bloggen uppdaterad med årets version av "Fia och Adams julkalender"!

(Obs! Välj "webbversion" för att se den via mobiltelefon...)

I den kommer vi varje dag bjuda på olika mer eller mindre träningsrelaterade saker.

onsdag 25 november 2015

Skidläger 7-10 januari i Mora

Den 7-10 januari kommer vi anordna ett skidläger här i Mora. Lägret vänder sig till alla som vill förbättra sin teknik och som gillar att åka skidor och träna. Det spelar ingen roll hur duktig du är eller vilka ambitioner du har; vi anpassar oss efter varje deltagares behov och önskemål. Under lägret kommer vi bo på Myrängsgården i en rustik och genuin dalamiljö och äta gott från Strand Kök och Bar.

Planen är att åka skidor på några olika platser under helgen. Vi vill gärna visa upp några av våra favoritställen i Moratrakten! Det kommer bli mycket fokus på teknik och individuell feedback. Tekniken kommer vävas in i de olika passen för att det ska bli så kul och givande som möjligt. 

Hemus/Vasaloppspåret
Hemus är skidstadion i Mora som man passerar i slutet av Vasaloppet. Snösäkert och fina spår. Här finns en bra plan för teknik- och balansträning och en lagom kuperad slinga. För er som ska åka Vasaloppet kan det vara kul och givande att få åka i Vasaloppsspåret och uppleva sträckan under lugnare och mer avslappnade former. :)



Orsa Grönklitt
Hit kommer alla skidåkare i Dalarna för att åka när snön inte finns någon annanstans. Grönklitt är verkligen ett skidparadis med spår för nybörjare såväl som elitåkare. 


Norra Garberg
På 520 möh är även detta skidområde snösäkert. Ibland spåras ett ca 10 km långt spår från Eldris hela vägen upp till Norra Garbergs skidanläggningen. En riktigt fin intervallbacke som vi gärna hade visat er. :)



Mer som ingår i lägret: 
- Teknikintroduktion - olika växlar klassisk åkning
- Videoanalys med direkt feedback ute i spåret
- Vallagenomgång (basic) för de som vill
- Tips på förberedelser inför Vasaloppet och andra långlopp

Boende:
Myrängsgården ligger mellan Orsa och Mora. Ägarna beskriver gården så här:

"Vi älskar den gamla dalakulturen och vill hedra den. Vi har byggt gården för vår släkt. Nu vill flera vara här. Det välkomnar vi. Enkelhet men med högsta kvalitet. Bekvämlighet med charm.
 Sköna naturmaterial och rena former."

Boendet består av ett stort kök, stor matsal/vardagsrum med öppen spis samt ett antal sovrum med egen toalett. Under lägret kommer vi förfoga över hela boendet själva. Bilder och mer info om boendet hittar ni här.


Matsal

Eftersom vi kommer bo tillsammans med er under lägret så kommer det finnas obegränsade möjligheter för er att ställa frågor. Vi ser fram emot intressanta diskussioner framför brasan på kvällarna! :)

Transport:
För att hålla kostnaden på lägret nere så har vi valt att inte ha något gemensamt fordon som alla åker i. Vi samåker istället med varandra och i de fordon som ni kommer i. 

Mat:
Lunch och och kvällsmiddag från restaurangen Strand kök & bar via catering. 
Gemensam frukost ställer vi i ordning på boendet.



Pris för lägret: 
3875 kr (kostnad för spårkort tillkommer beroende på var vi kan åka)

Anmälan:
Mejla oss på kontakt@fiaochadam.se (eller ring på 0768-72 84 00) och ange följande:
  • Namn, person nr, adress, telefon nr
  • Önskemål boende (någon du vill dela rum med)
  • Mat - specialkost, vegan, vegetarian, laktos, nötter etc.
  • Allergier
  • Träningsbakgrund - Åkt skidor, har aldrig åkt skidor t.ex 
  • Mål med lägret - Är det något speciellt du vill öva på eller lära dig?
  • Skador - gamla som nya, bra att veta för oss. 

När vi fått din anmälan skickar vi instruktioner om betalning. Först när vi tagit emot din betalning är din anmälan bekräftad! Max antal deltagare 12 personer.

Sista anmälningsdatum: 9/12 
Det finns fortfarande platser kvar så kontakta oss så snart som möjligt om du är intresserad av att vara med.

Preliminärt schema: 
(Kan komma att justeras beroende på snömängd och spårdragning.)

Tors:
Inkvartering från kl 11:00
Lunch: Egen regi
13:00 Uppstart i matsalen samt teknikintroduktion inför eftermiddagen
14:30 Teknik- och balansträning på Hemus. Filmning 
18:00 Kvällsmiddag
20:00 Videoanalys av dagens åkning.

Fre: 
08:00 Frukost
09:00 Samling i matsalen och avfärd mot Orsa Grönklitt.
10:00 Teknik och intervallträning (fartträning)
12:00 Lunch på Ugglan och Björnen i Grönklitt
13:30 Utförsteknik och gemensam distansåkning (olika grupper).
16:30 Hemfärd
18.00 Kvällsmiddag
19:30 Vallagenomgång

Lör:
08:00 Frukost
09:00 Samling i matsalen och avfärd mot Oxberg
10:00 Distanspass i Vasaloppsspåret (stegringsdistans)
14.00 Sen lunch
15:30 Fri träning, återhämtning, möjlighet att prova på skate för de som har utrustning
18.00 Kvällsmiddag
19:30 Vi delar med oss lite av våra erfarenheter från Vasaloppet och andra långlopp

Sön:
08:00 Frukost
09:00 Samling i matsalen och avfärd mot Norra Garberg
09:30 Åkning från Eldris till Norra Garberg med filmning längs vägen
13:00 Lunch och avslutning

Har du några frågor så tveka inte att mejla eller ringa oss!

söndag 22 november 2015

Vinter i Mora

Idag har vi hunnit med två fina träningspass. Vi började dagen med en löptur innan frukost (och Vinterstudion). Det var minus 6 och riktigt skönt vinterväder. Den här vintern ska vi försöka att hålla igång löpningen lite bättre så att vi inte får så lång startsträcka till våren.

Vi var inte ensamma om att vara ute och morgonjogga:


Snön börjar läggas på plats i Moraparken :)

Efter lunch (proteinplättar) och Vinterstudion åkte vi upp till Grönklitt och åkte ett lugnt pass klassiskt med Johannes. Han kom direkt från Bruksvallarna och dagens sprintkval. Johannes är den i klubben som satsar mest på traditionella distanser och det går bara bättre och bättre för honom!

Det var mycket fina förhållanden i Grönklitt idag: -10 grader och första passet i riktigt hårda fina spår. :) Ett lugnt och skönt A1-pass på tre mil. Extra trevligt med sällskap hemifrån. Vi hade mycket att prata om så tiden gick fort.

Snökanonerna och pistmaskinerna arbetade för fullt och det ser ut som att det kommer att öppnas upp ännu mer snart.

Bilder från tidigare i veckan:

Björnbacken är nu spårad och öppen för åkning


Provbakning av nytt pepparkaksrecept :)

tisdag 17 november 2015

Nordenskiöldsloppet - 22 mil i april

Som vi skrev i förra inlägget anmälde vi oss till Nordenskiöldsloppet förra måndagen. "Världens tuffaste och längsta skidlopp" enl. arrangörerna.

"Nordenskiöldsloppet är ett 220km långt ultralopp och en helt ny typ av utmaning för moderna skidåkare. Den 10:e april 2016 kommer de startande ge sig av från Purkijaur utanför Jokkmokk i ett lopp med anor från 1800-talet. Med en bansträckning ovanför polcirkeln kommer deltagarna stå inför en rejäl prövning."



Loppet har en historia bakom sig som sträcker sig till slutet av 1800-talet då polarforskaren Adolf Erik Nordenskiöld ledde en Grönlandsexpedition. Två samer som var med på expeditionen gav sig ut på skidor för att utforska iskontinentens inre okända områden:

Efter cirka 57 timmar återvände Tuorda och Rassa ganska medtagna. De hade lidit svårt av brist på dricksvatten, och hade tvingats att återvända. När de informerade att de avverkat hela 460 kilometer blev Nordenskiöld hänförd. De hade skidat nästan oavbrutet utan sömn i två och ett halvt dygn, med undantag för när de vilade i en grop i två timmar under en storm.

Vid hemkomsten trodde ingen på deras skidbedrift. Att avverka den sträckan på så kort tid med endast skidor ansågs omöjligt. För att bevisa att det var sant utlyste Nordenskiöld 1884 ett skidlopp, Jokkmokk–Kvikkjokk tur och retur, en sträcka på hela 22 mil. Nordenskiöld själv menade att sträckan borde gå att klara inom ett dygn.

Tävlingen gick av stapeln den 3:e april 1884. På grund av dåligt väder tvingades starten skjutas upp och de 18 deltagarna gav sig inte av förrän klockan sex på kvällen. Sen skidade de hela natten utan sömn, stärkta av kaffe och konjak. (Doping?)

Som vinnare stod Pavva ”Pau-Lasse” Nilsson Tuorda. Han kom in på tiden 21 timmar och 22 minuter. En helt fantastisk bedrift med tanke på det dåliga vädret, den klumpiga utrustningen och att de tävlande själva fick spåra de tjugotvå milen. Allt med skidor som var mellan 210-300cm långa och 8-12cm breda och vägde ungefär 3 gånger mer än dagens tävlingsskidor. Dessutom bör man tänka på att Tuorda tog cirka en timme och fyrtiofem minuter rast under loppet, detta inräknat i sluttiden.

Efter tävlingen hyllades givetvis Pavva Lars Nilsson Tuorda och de andra tio medtävlande som fullföljde tävlingen, som stora skidhjältar för bedriften. Det blev idrottshistoriens hårdaste och mest krävande tävling. Resultatet redovisades i internationell press – men sedan dess har ingen gjort om bedriften.




Fram tills nu.

Förra måndagen släpptes alltså de 500 startplatserna och vi hängde på låset för att försäkra oss om att få en plats innan de skulle ta slut (eller vi skulle ångra oss...;-))...

Fia har varit sugen på att testa på att åka något längre än Vasaloppet tidigare och nu när det blev verklighet kan vi ju inte låta bli att ge det ett försök.

Men vi har fortfarande lite svårt att vänja oss vid tanken att vi ska försöka ta oss an den här sträckan. Det är som att åka Vasaloppet; Sälen till Mora och sen vända tillbaka till Sälen igen för att fortsätta nästan hela vägen till Evertsberg. Hur lång tid det kommer ta har vi ingen aning om. Det beror såklart mycket på vädret. Eftersom det är en "vändbana" finns risk att ev. medvind leder till lika mycket motvind och ev. snöväder och spårning kommer självklart påverka väldigt mycket.

Tanken just nu är väl framförallt att genomföra. Det är så mycket som kan gå snett under ett så långt lopp och mardrömmen är ju att man skulle börja få så ont någonstans att man måste avbryta. Att uppskatta en tid känns nästan omöjligt.

Annars tror vi att det blir en mental kamp lika mycket som en fysisk. Vad ska man egentligen tänka på under 22 mil? Vi får hoppas att det är fint väder och att vallan fungerar bra helt enkelt! ;-) Träningen fram till loppet kommer vi köra på som vanligt.

lördag 14 november 2015

I Idre igen

Snötillgången i Sverige har inte varit särskilt bra nu tidigt på säsongen och precis som förra året fick vi planera vårt skolläger i sista sekund efter snötillgång. Förra året hamnade vi i Bruksvallarna, i år blev det Idre. Och precis som förra året har vi inte direkt varit ensamma att vilja åka på snö i november. ;-)

Vi var ju i Idre för bara två veckor sen; då själva på vårt höstlov. Den här gången var inte hela slingan öppen när vi kom dit utan bara en 1,5 km slinga men hela banan öppnades upp igen i onsdags (dvs. 2,6 km)

I måndags när vi kom fram stack några ut på ett kort pass innan lunch men vi satt redo vid datorn klockan 11 för att anmäla oss till Nordenskiöldsloppet. Vi hade ingen aning om hur efterfrågan på startplatser skulle vara och ville vara säkra på att få våra platser nu när vi bestämt oss för att vi vill åka det. Mer om det sen!

På eftermiddagen stack vi i alla fall ut på vårt första klassiska pass. Fästet var perfekt och vi gled runt lugnt och fint i några timmar. Startsträckan var kort nu när vi varit på snö så nyligen.


Eftersom det var mycket folk där fick olika grupper olika åktider. Vi fick åka 9-11 och 15-17; samma tider som landslaget och andra seniorer. Det funkade fint och efter att extraslingan hade öppnat var det gott om plats för alla. En av landslagstränarna hade dock lite problem att samsas om träningstiden (och provocerades kanske lite extra av vår något spretiga grupp med Minatti i skoteroverall från 70-talet i spetsen ;-)).

Enl. honom hade landslaget ensamrätt på arean under de här tiderna. Enl. info som vi fått fick alla seniorer träna. Dessutom hade vi inte fått någon information alls om att det skulle vara uppdelade tider när Minatti ringt Idre fjäll fredagen innan vi åkte upp. Men Minatti stod på sig trots diskussioner och påtryckningar. Skönt med en tränare som står upp för oss och inte ger vika i första taget! :) En eloge till Fredrik Jelk på Idre Fjäll som hanterade situationen på ett professionellt sätt!

På tisdagen fick vi information om att alla skulle köra klassiskt på förmiddagen och skate på eftermiddagen. 

Under veckan hann vi bla med:
- två teknikpass med balans/teknikövningar 
- sex distanspass (ca. 2 h), varav två med filmning och feedback
- ett 15x15 stakintervallpass
- en innebandymatch följt av ett bålstabilitetspass och cirkelträning 30x30
- ett teknikrace på lilla varvet i sex heat med olika fokus, med filmning (diagonal utan stavar, stakning, frånskjut med stavar, diagonal med stavar, frånskjut utan stavar, valfritt/snabbaste åkstil). 
- ett två timmars stakpass på blanka skidor

Adam i elljusskenet


Vi bodde i två sexmannastugor och alla fick fixa mat själv. Vi hade laddat upp och lagat matlådor under helgen innan men på tisdagen gick vi ut och käkade kvällsmat. Med en högrevsburgare på Pernilla Wibergs hotell firade vi 1 år och 11 månader tillsammans.  


Första natursnön vi sett i år! :)

Förutom sista dan hade vi riktig fint väder på lägret! Sista dan snöade och blåste det friskt. Vi hade inte vallat om våra klisterskidor från dagen innan och innan vi stakat två meter på stadion hade det frusit i massivt. Vi hade ju bara två timmars åkning innan hemfärden och hade inte lust att lägga tid på att börja klabba med att valla om så vi bytte till skateskidorna och ställde in oss på ett stakpass. 



Formen har varit varierande under veckan för oss båda. Fia hade en rejäl formsvacka på skatedistanspasset på eftermiddagen efter testracet och hasade runt tom på energi. På sista passet hade Adam ont i ryggen och kände sig allmänt orkeslös medan Fia hade riktigt bra känsla i stakningen och bra mental dagsform. 

Veckan var i alla fall väldigt givande för oss båda. Vi har jobbat på detaljer och att hitta känslan i åkningen och tagit några steg framåt i tekniken. Vi har helt klart ett annat utgångsläge för säsongen än förra året. Ska bli en kul och spännande vinter!

torsdag 5 november 2015

Månadens rapportörer på skidspår.se

Och månadens rapportör på skidspår.se blir..... FIA OCH ADAM!!

Efter en av årets första vallarapporter på skidspår.se blev vi kontaktade och intervjuade:

Länk till intervjun

torsdag 29 oktober 2015

Skidåkning i Idre

Den här veckan har vi höstlov och efter att ha konstaterat att det inte fanns några superbilliga sista minuten till värmen bestämde vi oss för att satsa på skidåkning på snö istället. Valet stod mellan skidtunneln i Torsby eller Idre fjäll. Eftersom vi var i Torsby för några veckor sen och var sugna på att åka utomhus bestämde vi oss för att ge Idre en chans.

Idre ligger lite drygt två timmars bilfärd från Mora, precis som Torsby. De har tydligen satsat mycket på att kunna öppna så här tidigt på säsongen. Banan var 2,6 km lång med varierande och rolig åkning.

Vägrenar som vanligt i Idre

Där uppe väntar det vita guldet!

Det blev inte lika mycket pannbensträning som att grotta in sig i tunneln och var skönt att slippa den där råa kylan. Lite kallare hade det dock kunnat vara. Nu låg det 2-4 grader över nollan. Spåren höll ändå ihop bra och var nypreparerade var morgon och fästet (rossa och multigrade) funkade kanon.




Första passet när vi kom upp körde vi dock med blanka skidor. Vi visste ju inte riktigt hur föret skulle vara och hade inte haft tid och ork att förbereda fästet. Det var ganska trögt före och vi fick bita i för att staka runt den bitvis ganska kuperade banan. Men det var bra träning och gött efteråt. ;-)

Stakning!

Efter premiärturen checkade vi in i vår lilla stuga, åt en sen lunch och slappade lite innan det var dags för pass två. Det var grymt skönt att få använda benen lite! :) Fästet funkade hur bra som helst och vi fokuserade på diagonaltekniken.

Mer snö på väg!


Igår började vi dagen med att Adam bättrade på vallan och Fia bakade scones till frukost. Bra arbetsfördelning! ;-) Efter frukosten körde vi två timmar klassiskt. Det var väldigt hög luftfuktighet och dimmigt i början av passet.

Diagonalåkning i dimman

Tillbaka till stugan för att värma på spaghetti och köttfärssås från kvällen innan till lunch och slappa lite (mycket) innan det var dags att ge sig ut igen. Nu skate!

Skidåkarmat

Efter två timmar skate fick Adam dra med sig ett litet lik hem till stugan. Vojne vojne. Satt fint med ugnsbakad lax till kvällsmat och öl- och popcornfrossa till Bonde söker fru! ;-)

Idag körde vi sista passet innan vi skulle åka hem. Vi hade funderat lite på att springa upp på Städjan en sväng efter skidåkningen men det var nog för väl att vi avstyrde det. Efter nio timmars skidåkning på 2,5 dagar var vi rätt möra båda två och insåg att det nog var bättre att köra hemåt innan vi var alltför trötta.

Nu är det förhoppningsvis mindre än två veckor till nästa snöläger med skolan!

lördag 24 oktober 2015

Uppför Grönklittsbacken

Idag har vi kört ett av mina (Adams) favoritpass: Tröskel uppför Grönklittsbacken. Den är ca 13 km lång och man tar drygt 550 höjdmeter. Den är inte tokbrant alltså men fullt tillräckligt. Det är inte på många andra platser man hittar så långa backar.

Denna gången var Lena och Axel med och körde. När vi kom till Våmhus gick jag, Fia och Lena av och värmde upp längs med Orsavägen till starten av backen. Axel tog bilen upp till toppen och åkte sedan rullskidor ner så att vi skulle slippa det.

För att det skulle bli hyfsat jämt idag så körde Fia och Lena på tvåor, jag på treor och Axel fick ta fyror. I början höll jag och Axel ett ganska jämt tempo. Där det var lite plattare drog jag men när det blev brantare och han använde benen kunde jag inte ligga på tröskelfart och samtidigt hänga med (eftersom jag valt att endast staka).

Det gäller att inte öppna för hårt på så långa trösklar. Om man ansamlar för mycket mjölksyra i början får man sota för det i slutet. Man blir tillräckligt trött ändå efter ett tag :) Fast kanske inte Axel, han ville inte åka bil med tillbaka till Mora utan tog rullskidorna... Sen är han på en aningen högre nivå än oss andra också. (Han imponerade stort i vinter med en 18:e plats på Vasaloppet och 5:e bästa svensk och kör fortfarande sitt eget race utan team!)

Upp tog det cirka 55 minuter, snitthastighet på 14,1 km/h och en snittpuls på cirka 170 slag/min.


Lena och PNO:n

Ett ganska grått landskap

Fia på väg uppför sista branten
Helt sjukt vad bilden luras, mycket brantare i verkligheten!

tisdag 20 oktober 2015

Tröskel och distans på rullskidor

Igår ringde klockan klockan 07:00 som vanligt, frukosten är ju 07:30 varje morgon. Med förhoppning om att vara piggare vid nästa vakning ställde vi ny väckning 07:40. fast det räckte inte riktigt... Vi var fortfarande trötta. Vi bestämde oss för att skippa frukosten och klockan 08:30 gick vi tillslut upp. Lite bristande disciplin men huvudet var riktigt trött efter en heldag i bilen på söndagen.

Vi hade bestämt oss för att köra klassiska trösklar i Bergkarlås och när vi gick upp såg vädret riktigt lovande ut, strålande sol och skön kall luft. Men när vi skulle ge oss ut hade en tät dimma lagt sig över hela Mora.

Dimman började lätta lite när passet var klart

Totalt fick vi in drygt 40 minuter A3 tid. Vi hade båda lätt att få upp pulsen så vi kunde njuta hela vägen upp till toppen av Turistvägen. Dimman som låg i Mora var inte särskilt tjock så ganska snabbat när vi tagit några höjdmeter lättade den och vi fick lite sol på oss också. :)

Idag inleddes dagen för Fia med tentamen i Anatomi och Fysiologikursen som hon läser. Eftersom den är på distans så fick hon skriva den hemma framför datorn. Adam gav sig ut på rullskidorna så länge. När Fia var klar (den tog bara 18 min att skriva) så gav vi oss ut på ett distanspass tillsammans.

Våra fina OneWaystavar och Gesundaberget bakom

Motivationen på passet idag var inte på topp direkt. Grått, fuktigt väder och vi var båda ganska trötta. Men men, alla pass kan inte vara roliga. ;-) Vissa ska bara betas av...

Imorgon blir det löpning i Östnor. Röda rundan, oklart hur långt och kuperad den är, Minatti hade inte sprungit den tidigare så vi får väl se (som vanligt). :)

lördag 17 oktober 2015

En höstvecka i Skåne


Förra fredagen åkte vi ner till Skåne för att fira Adams mamma och Fias pappa som fyllde år. Minatti, vår tränare, har haft semester den här veckan och vinterdäcken till bilen låg i Adams föräldras garage så det passade väldigt bra med ett Skånebesök just nu.

Bilderna nedan summerar veckan ganska bra. :)

Vi besöker nästan alltid Skäralid när vi är hos Fias föräldrar.
Denna gången blev det dock ingen löptur. Det fick räcka med
en skön eftermiddagspromenad :)

Höstfärger!

I onsdags åkte vi ner till Lund och hämtade våra nya Salomonskidor hos Huselius Skidsport. Utplockade av och slipade av Håkan! :) Stort tack för servicen! På kvällen var vi med på klubbens intervallpass. Tuffa stakintervaller i höstmörkret stod på schemat. Riktigt roligt träffa alla i klubben. Johannes och Oskar var grymt starka på alla sex intervaller!  

Salomon Carbon Skate Lab Ski kommer bli roligt att testa! :)

Adam slipar stavspetsar inför klubbpasset
Många skåningar på hjul!

I torsdags tog vi en lång och lugn löptur i Ängelholm. Det är väldigt fint längs kusten i Ängelholm och naturen är mycket varierande så det blev en härlig tur som urartade till en fotoexkursion eftersom Fia hade sin kamera med i vätskeryggsäcken. ;-)

Nedanför Klitterhus

Nästan så man blev badsugen

Roligt att leka i klitterna :)




Mysigt i Kronoskogen

Fina färger

Igår var vi på Friskis och Svettis i Ängelholm och styrketränade. Adam körde ett pass med sin kompis Victor och Fia passade på att äntligen få köra sitt "gamla vanliga" gympass som inte riktigt går att få till i skolans gym. Kul att stämma av styrkeutvecklingen. Träningsvärk idag!

Kul med gymträning!

I morgon åker vi tillbaka till Mora igen. Det verkar ha blivit lite kallare senaste veckan och det börjar kännas som att snön inte är så långt borta nu... :)