I det här receptet ger dadlar sötma och snabb energi istället för vitt socker.
2 dl torkade ekologiska dadlar
2 dl sötmandel
1 dl cashewnötter
3 msk kakao
2 msk kallpressad kokosolja
(vi brukar använda kung markattas - nyttigt och gott alternativ till smör!)
Gör så här:
Mixa mandlar och cashewnötterna i en mixer till ett grovt mjöl.
(Det gör inget om det inte blir helt jämnt hackat.)
(Det gör inget om det inte blir helt jämnt hackat.)
Klipp dadlarna i 3-4 delar och häll i.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa. (Funkar att mixa om du har en riktigt bra mixer annars är det lättast att hälla över allt i en skål och blanda ihop det för hand...)
Dela upp i lagom "portionsbitar" och forma till bars eller bollar på bakplåtspapper.
Förvaras i kylskåp och håller ca 1 vecka.
Vi tycker de är goda som bars att ha med i vätskebältet och äta efter långpass. Vill man ha dem mer som godis kan man göra bollar istället och rulla dem i tex kokos, kakao eller nötter. Nu i juletider har vi testat att krydda bollar med pepparkakskryddor. Mumsigt det också! :)
Inga kommentarer :
Skicka en kommentar